Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزبه شریعتی کارشناس بازار سرمایه  در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای این سوال که، چرا صندوق پالایش یکم بالاتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله است، ولی دارایکم پایین‌تر از NAV (ارزش خالص دارایی) خود در حال معامله است،گفت: فاصله‌ی این دو صندوق با NAV به این علت است که، سرمایه گذار‌ها چشم انداز روبه رشد و مثبتی برای صندوق دارایکم و پالایش یکم نمی‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی گفت: دارایکم ۳۰% پایین‌تر از NAV و پالایش یکم همگام با NAV مورد معامله قرار می‌گرفتند و هم اکنون اختلاف دارایکم با NAV کمتر می‌شود، زیرا سهام بانکی به سرعت بالا نیامدند و دارایکم به سرعت دارد بالا می‌آید و خودش را به NAV نزدیک می‌کند، ولی در پالایش یکم به علت اقبال بیشتری که نسبت به سهام بانکی روی سهام پالایشی وجود دارد و همچنین شایعاتی به بازار مبنی بر کاهش نرخ ۱۰% خوراک شرکت‌های پالایشی مطرح شده، سرمایه گذاران این‌ها را چشم اندازی برای افزایش NAV این صندوق می‌بینند و همینطور بعضی از سرمایه گذاران نگاه غیر تخصصی دارند.   وی افزود: تنها با این دیدگاه که، صندوق پالایش یکم را با قیمت ۱۰ هزار تومان توسط دولت به مردم فروخته شده و بسیاری از صحبت‌های سیاسیون پیرامون این صندوق بوده، این ذهنیت ایجاد شده که دولت و مجلس ممکن است هر تلاشی کنند تا این صندوق را به بالای ۱۰ هزار تومان برسانند تا زیان مردم جبران شود.بیشتر بخوانید سهامداران صندوق پالایش یکم در انتظار جبران ضرر و زیان

کارشناس بازار سرمایه در راستای این سوال که چرا دولت در بازار نزولی هیچ حمایتی از صندوق نکرد و حال که بازار کمی مثبت شد دستوری آن را بالا می‌برد؟ بیان کرد: اگر نیت دولت حمایت باشد، باید یک برنامه ریزی بلندمدت در کنار فرهنگ سازی و بررسی عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه انجام شود. ولی ما حرکتی از سوی دولت نمی‌بینیم و ازسوی مجلس نیز موشکافی می‌بینیم. اگر دولت بخواهد حمایت کند، حمایت مصداق عینی دارد، سود بانکی کاهش یابد، چون هم اکنون تورم در حال کاهش است، پس باید متناسب با آن سود بانکی کاهش یابد، که این خود سیگنال مثبتی به بازار می‌دهد.

شریعتی در راستای این سوال که، با توجه به حباب به وجود آمده در صندوق پالایش یکم و حقیقی‌هایی که در این قیمت اقدام به خرید صندوق می‌کنند چه ریسکی را در حال حاضر دارند متحمل می‌شوند؟ گفت: بازار مالی آینده نگر است،  سهام پالایشی‌ها ۳۰% با قیمت صندوق پالایش فاصله دارند.

وی افزود: ولی ممکن است سرمایه گذاران با این دید که صندوق پالایش زیر قیمت اسمی خود که ۱۰ هزار تومان است، قرار دارد، نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی ۱۰% کاهش یافته، افزایش قیمت جهانی نفت و سود آوری شرکت های پالایشی  ها اقدام به خرید این صندوق ها کنند. البته سرمایه گذاران می‌توانند منطقی تصمیم بگیرند و معادل همان میزان سهامی که می‌خواهند صندوق پالایش یکم بخرند، اقدام به خرید هر کدام از ۴ سهام پالایشی کنند، زیرا ارزان‌تر است و ریسک کمتری متحمل می‌شوند.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که استراتژی دولت بعد از جبران ضرر پالایش یکم چیست؟ بیان کرد: استراتژی دولت مشخص نیست، در صندوق‌ها تخفیف نرخ خوراک مطرح است که در این راستا اگر وزارت نفت و پالایش و پخش همراهی کنند، تخفیف خوبی به شرکت‌های پالایشی بدهند و زنجیره تامین شرکت‌های پالایشی را تسهیل کنند و مجلس نیز در قانون گذاری این قضیه همراهی کند، در این صورت این حرف مطرح می شود که شاید دولت می‌خواهد کاری کند که سهامداران پالایش یکم از ضرر درآمده و سودده شود؛ در نتیجه صندوق پالایش از میان برود و در این صورت حرف دولت در راستای آن که گفتند مردم در صندوق پالایش یکم زیان نمی‌بینند مصداق عینی پیدا می‌کند.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پالایش یکم بازار سرمایه صندوق پالایش یکم شرکت های پالایشی سرمایه گذاران بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۱۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۴۵ واحدی قرار گرفت و برای سومین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با کاهش ۶ هزار و ۱۸ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۳۹۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۹۵ هزار و ۴۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش معاملات امروز نیز به ۳۶ همت و ۱۸ میلیارد تومان رسید.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با ریزش ۱۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۹ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۸۵۸ میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۵۱۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند