Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@11:02:14 GMT

زیان ۲۶درصدی دارندگان پالایش یکم نسبت به روز عرضه

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۷۱۵۹

زیان ۲۶درصدی دارندگان پالایش یکم نسبت به روز عرضه

با توجه به کاهش ۲۶ درصدی قیمت واحدهای سرمایه‌گذاری پالایش یکم نسبت به روز عرضه، دارندگان این واحد پالایشی تاکنون ۲۶ درصد زیان دیده‌اند.

به گزارش مشرق، دولت در راستای اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری تصدی‌های در اختیار خود به مردم، امسال اقدام به واگذاری باقی‌مانده سهام خود در چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، بندرعباس و تبریز در قالب صندوق پالایش یکم نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا اعلام شد، واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری پالایش یکم با تخفیف ۳۰ درصد به مردم ارائه می‌شود، اما از همان ابتدا در تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری پالایش یکم اختلافاتی وجود داشت، به گونه‌ای که سازمان خصوصی‌سازی اعلام می‌کرد، تشکیل و بازارگردانی این صندوق ارتباطی به آنها ندارد و از طرفی وزارت نفت از طریق شرکت ملی پالایش و پخش اعلام می‌کرد، ما وظیفه‌ای برای تشکیل این صندوق نداریم و بالاخره وقتی این اختلاف به رسانه‌ها کشیده شد، دو وزیر نفت و امور اقتصادی و دارایی جلسه‌ای برگزار کردند و قرار شد صندوق پالایش یکم تشکیل و در بورس عرضه شود.

میزان مشارکت‌کنندگان برای خرید این واحدهای پالایشی نسبت به ارائه صندوق دارا یکم که مرکب از سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و نیز ۲ بیمه البرز و اتکایی امین بود، کمتر بود.

از زمانی که پذیره‌نویسی صندوق پالایش یکم به پایان رسید قرار بود، این صندوق یک ماه پس از آن یعنی در انتهای شهریور باز شود، اما بازگشایی این صندوق هم با حدود یک ماه و نیم تأخیر انجام شد.

امروز بعد از ریزش ۴۳ هزار واحدی شاخص کل بورس قیمت واحدهای پالایشی یکم  نیز افت کرد، اما ظاهراً بدون نوسان بوده و امروز قیمت پالایشی یکم ۷.۸درصد نسبت به روز قبل کاهش داشت.

این در حالی است که امروز اطلاعیه‌ای در کدال منتشر شد، مبنی براینکه افزایش سرمایه شرکت پالایش نفت تهران در نماد شتران به ثبت رسیده و اعلام شده است.

در حالی که شتران هم یکی از پالایشگاه‌های حاضر در صندوق دارا دوم است، اما با این وجود قیمت پالایشی یکم باز هم کاهش پیدا کرد.

سرمایه پالایش نفت تهران که حدود ۹۰ درصد از سهام آن در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت استانی قرار دارند، طبق اطلاعیه جدید کدال از مبلغ ۴۴ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۷۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

خبرنگار پیش از این با یک مقام در صندوق پالایش یکم تماس گرفته و گفت قرار بود این صندوق بازارگردان داشته باشد و از این سهم در مقابل نوسان بازار حمایت شود که وی نیز گفت؛ پول بازارگردان تنها ۵ درصد منابع در اختیار بود که آن هم خرج شد و تمام شده است  و در واقع پولی نمانده که بخواهد از این سهام حمایت کند.

با توجه به روند ریزش شاخص بورس تهران که از نیمه دوم مرداد امسال شروع شد، اعتماد سرمایه‌گذاران حقیقی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی بسیار کاهش یافته و به خاطر این با وجود اینکه مقامات وزارت اقتصاد بارها قول داده‌ بودند از سهام دولتی حمایت می‌کنند و خریداران سهام دولتی زیان نمی‌بینند، ‌اما عملا مردم پس از چند ماه معطلی از اصل سرمایه خود هم دچار زیان شدند. همچنین گفته شده بود که صندوق دارا سوم مرکب از سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات به زودی در بورس اعلام می‌شود، اما این قول عملی نشد که در نهایت وقتی دولت دید مشتری ندارد بندی تصویب کرد که باقیمانده سهام پالایشی‌ها و باقیمانده سهام این بانک توسط سه بانک حاضر در بورس یعنی ملت، صادرات و تجارت خریداری شود.  


افزایش سرمایه شتران

به هر حال به نظر می‌رسد، حضور مردم در بورس فرصت مناسبی برای مشارکت واقعی در اقتصاد است که اگر دولت این حضور را قدر نداند، پول‌های مردم از بورس خارج شده و وارد بازارهای موازی مانند مسکن، طلا و یا دلار می‌شود که زیان آن به مراتب بیشتر از بورس است.

شاهد مثال برای خروج مردم از بورس این است که در گزارش شستا اخیرا اعلام شد، تعداد یک میلیون نفر از مردم سهامدار شستا هستند، ‌در حالی که موقع عرضه اولیه شستا در آخر فروردین سال جاری حدود ۴.۷ میلیون نفر شرکت کردند و سهام شستا خریداری کردند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا شهید سلیمانی وزارت نفت قانون اساسی وزیر نفت قیمت دولت مشرق سهام شستا شرکت پالایش نفت تهران سهامدار شستا پالایش یکم صندوق پالایش یکم سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۷۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟

به گزارش قدس آنلاین، با وجود خبرهای مختلف مبنی بر عدم واریز سود سهام عدالت توسط شرکت‌های بورسی، این سود قبل از نوروز برای مردم واریز شد، حال سئوال اینجاست که نظارت‌ها بر این شرکت های بورسی چگونه است تا سود سهام عدالت به موقع واریز شود؟

ولی الله جعفری، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص گفت: ۳۶ شرکت بورسی و ۲ شرکت غیربورسی سود خود را باید واریز کنند تا واریز سود سهام عدالت به موقع انجام شود.

وی ادامه داد: قبل از نوروز برخی از این شرکت‌ها برای تامین بودجه و سود حاصل از سهام عدالت با مشکلات مالی رو به رو بودند که با توجه به رفع بخشی از این مشکلات، قرار است خرداد ماه امسال بخش دیگری از سود سهام عدالت برای مردم واریز شود.

جعفری اضافه کرد: همکاران ما در اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار با ۳۶ شرکت بورسی به صورت مستمر ارتباط دارند و پیرو سپرده گذاری شرکت‌ها مدام پیگیر هستند تا سود این شرکت ها برای اداره واریز شود. 

رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مخابرات هم جزو شرکت هایی بود که با وجود بزرگ بودن شرکت مشکلات مالی داشت و نتوانست سود سهام خود را برای سهام عدالت قبل از نوروز واریز کند؟، گفت: مشکلات مالی به بزرگ و کوچک بودن شرکت‌ها ارتباطی ندارد، مخابرات هم ممکن است مشکلات خاصی داشته باشد، در واقع مشکل اصلی شرکت‌ها در ارتباطی است که با مشتریان خود دارند و مطالبات را نمی‌توانند دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • معامله بلوک «شازند» قانونی است
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است