Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@07:23:19 GMT

پالایشی یکم را بفروشیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۷۳۸۹

پذیره نویسی دومین صندوق ETF دولت بعد از کلی حاشیه از 5 شهریورماه سال جاری آغاز شد و این پذیره نویسی تا 30 شهریورماه سال جاری ادامه داشت. دومین صندوق ETF دولت شامل سهام باقی‌مانده دولت یا شرکت‌های دولتی در شرکت پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت تهران (شبندر) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، هر شخص می توانست 500 واحد از این صندوق را به قیمت هر واحد 10 هزار تومان و در مجموع 5 میلیون تومان خریداری کند.

بعد از مدت ها چشم انتظاری خریداران واحدهای صندوق پالایشی یکم برای بازگشایی و آزاد شدن معاملات واحدهای این صندوق، سرانجام در 11 آذرماه بود که معاملات ثانویه واحدهای این صندوق آغاز شد.

در ابتدای معاملات، این نماد توانست با 19 درصد رشد در قیمت 11900 تومان بازگشایی شود اما در نهایت قیمت پایانی هر واحد از پالایشی یکم  با  رشد 13.74 درصدی نسبت به زمان عرضه 11 هزار و 374 تومان بسته شد تا ارزش 500 واحد از دومین ETF دولتی به 5 میلیون 687 هزار تومان افزایش پیدا کند.

در روز دوم معاملات پالایشی یکم قیمت پایانی هر واحد از پالایشی یکم با افت 6.66 درصدی نسبت به روز قبل 10 هزار و 617 تومان معامله شد تا ارزش 500 واحد از دومین ETF دولتی به 5 میلیون 308 هزار و 500 تومان کاهش پیدا کند.

این روند کاهشی قیمت پالایشی یکم حالا این پرسش را برای سهامداران آن مطرح کرده است که واحدهای خریداری شده را بفروشند یا نگه دارند؟

پالایشی یکم را نگه داریم یا بفروشیم؟

محمد بامودت تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه و مدیر سبد مجموعه تحلیلگر امید در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: به منظور تحلیل شرایط صندوق پالایش یکم چند نکته مهم را می توان در نظر داشت. نکته اول، سبد سهامی مربوط به این ETF دولتی است. سهام پالایشگاهی به دلیل ماهیت عملیاتی خود و  تاثیرپذیری زیاد از تصمیمات قانونگذار با ریسک بالایی در عملیات خود مواجه هستند و سابقه این گروه نیز بیانگر نوسانات شدید سود یا زیان سازی و در نتیجه نوسانات شدید قیمتی بوده است. نکته دوم، شرکت های این گروه عمدتا از تکنولوژی روز دنیا بی بهره بوده و با توجه به تحریم ها نتوانسته اند با استانداردهای روز پالایشگاه های دنیا خود را تطبیق بدهند. نکته سوم، از منظر ارزش جایگزینی نیز واحدهای این صندوق علی رغم ریسک هایی که گفته شد با نسبت های قابل توجهی از خالص ارزش دارایی ها معامله می شوند.

وی افزود: به علاوه موضوع ساختار سهامداری این شرکت ها نیز مطرح می باشد و علی رغم خوشبینی ایجاد شده در ارتباط با حمایت های خاص از سهام پالایشی در واقعیت سهامداری دولتی در این گروه سبب محدودیت در حمایت از سهم می شود، چنان که در ریزش اخیر یا در ریزش سال 92 بورس، این گروه یکی از بدترین گروه های بورسی بوده اند. به طور طبیعی انتظار نمی رود سهامدارانی مانند پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استانی در نقش خریدار این سهام ظاهر شوند. بامودت ادامه داد: موضوع دوم ساختار این شبهه ETF  دولتی است. عدم معامله فعال در این صندوق بیش از هر چیز این صندوق را به شرکت های سرمایه گذاری نزدیک می کند که به طور معمول در دامنه 70 تا 80 درصد خالص ارزش دارایی ها معامله می شوند.

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: لذا انتظار می رود  پالایش یکم نیز مانند دارایکم در همین حدود معامله شود. در نهایت سهامداران باید به این موضوع توجه کنند آنچه که سبب رشد قیمتی سهام موجود در ETF  های دولتی در ماه های گذشته شد در واقع حمایت یا خرید واقعی دولت یا ارگان های وابسته به دولت در بازار نبود، بلکه خوش بینی افراد حقیقی سبب رشد این سهام شد و این موضوع الزاما تکرارپذیر نخواهد بود. شاهد این مدعا سهم عمده معاملات حقیقی در کلیت بازار طی ماه های اخیر است. هم چنین در مورد صندوق پالایش یکم نیز دو روز پس از بازگشایی در حالی که بالغ بر 116 میلیون برگ سهم معامله شده است سهم خالص خرید حقوقی تنها 4 میلیون سهم بوده است.

وی در پایان گفت: بازار سهام پتانسیل ها و موقعیت های سرمایه گذاری فراوانی دارد که در مقایسه با وضعیت این صندوق وضعیت بهتری را دارند، لذا پیشنهاد می شود سرمایه گذاران به صندوق ها یا سهامی که بازدهی مورد انتظار و ریسک مطلوب تری دارند وزن بیشتری را اختصاص بدهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 روز جهانی معلولین پالایشی یکم بازار سرمایه بازدهی دارایکم صندوق ETF ریزش بورس محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 روز جهانی معلولین پالایشی یکم پالایش نفت شرکت ها ETF دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۷۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد

ثروت خالص ایلان ماسک پس از این که به پایین‌ترین میزان در حدود یک سال گذشته سقوط کرد، بیشترین افزایش را از زمان قبل از خرید توییتر پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، داده‌های شاخص میلیاردرهای بلومبرگ نشان داد در پنج روز گذشته، ۳۷.۳ میلیارد دلار به ثروت ایلان ماسک که سومین فرد ثروتمند جهان است، افزوده شده که بزرگترین رشد هفتگی ثروت او از مارس سال ۲۰۲۲ است. در آن زمان قرارداد ایلان ماسک برای خرید ۴۴ میلیارد دلاری توییتر هنوز نهایی نشده بود. از آن زمان، ثروت ایلان ماسک به همان اندازه که پس از یک صعود خیره کننده در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افزایش یافته بود، مرتب نزول کرده بود.

پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر این که تسلا، موافقت کلی مقامات چینی برای استفاده از سیستم کمک راننده خود در بزرگترین بازار خودروی جهان را کسب کرده است، سهام این شرکت خودروسازی در روز دوشنبه، بیشترین افزایش را در بیش از سه سال گذشته تجربه کرد. پیش‌تر، اخبار هفته گذشته مبنی بر اینکه تسلا قصد دارد در سال جاری میلادی، خودروی ارزان‌تری را معرفی کند، نگرانی‌ها نسبت به درآمد ناامیدکننده این شرکت خودروسازی برقی را کاهش داده بود.

ماسک تنها در روز دوشنبه، ۱۸.۵ میلیارد دلار به دارایی خود اضافه کرد که سیزدهمین رشد روزانه بزرگ ثروت یک میلیاردر در شاخص ثروت بلومبرگ بود. ماسک با دارایی خالص ۲۰۱.۵ میلیارد دلار، پس از اینکه هفته گذشته مارک زاکربرگ را پشت سر گذاشت، در آستانه سبقت از جف بزوس و تصاحب جایگاه دومین ثروتمند بزرگ جهان قرار دارد.

عمده ثروت ماسک ۵۲ ساله، از سهامش در شرکت تسلا و همچنین دارایی‌اش در شرکت فناوری‌های اکتشاف فضا و ایکس (توییتر سابق) است.

پیش از رشد اخیر ارزش سهام، تسلا در طول سال، دارنده بدترین عملکرد در شاخص سهام «اس اند پی ۵۰۰» شناخته شده بود. در این بین، ارزیابی «صندوق فیدلیتی بلو چیپ» نشان می‌دهد ارزش شرکت شبکه اجتماعی ایکس از دو سال پیش که توسط ایلان ماسک خریداری شد، حدود ۷۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

یک نقطه روشن برای ثروت ماسک، شرکت اسپیس ایکس بوده است که از اواسط سال ۲۰۲۲ تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۴۰ درصد رشد ارزش داشت.

این میلیاردر با فشارهای داخلی مواجه است. تسلا از سهامداران خواسته است تا دوباره به بسته پاداش ۵۶ میلیارد دلاری ماسک که در اوایل سال جاری توسط دادگاه دلور باطل شده بود، رای دهند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، طبق داده‌های شاخص ثروت بلومبرگ، اگر این درخواست رد شود، ماسک در معرض خطر از دست دادن دارایی سهام است که تقریبا یک چهارم ارزش خالص ثروت او را تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • تغییر نام استقلال به وزارت ورزش ربطی ندارد
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • استفاده از سهمیه سوخت حدود ۱۵ هزار تاکسی و وانت‌بار محدود می‌شود
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی